Besök även min hemsida: synvinklar.se
Där finns priser för fotografering och portfolio med mina bästa bilder.

onsdag, april 30, 2008

Om att skriva lagom och bekräftelsen

Jag försöker skriva ofta och mycket. Fast lagom mycket. För att ni ska orka läsa men ändå känna att det är lönt att läsa. Jag kollar på siffrorna i kanten på bloggen, "hur många inlägg skrev jag förra månaden?". Jag inser att det är dumt att göra så. Men ändå, jag gör det. Jag sitter och funderar på vad som ska ge mig fler läsare. Vadå, om jag inte skriver för min egen skull? Jo, det gör jag, till hundra procent. Men inte bara för att jag ska ha minnen av vad som hänt. Inte bara för att jag ska slippa ha en almanacka att skriva upp saker i. Utan också för att få bekräftelse. Bekräftelse genom era kommentarer, genom besöksstatistiken.

Är inte alla så? Hur blyga och tillbakadragna vissa än är, så vill de ha bekräftelse på något sätt. Vill känna att de också finns och gör något trevligt för någon annan. Jag tror alla är så mer eller mindre. Jag vill vara som Anna, Nevnarien eller Blondinbella. Att en stor del av Sverige vet vem jag är. Inte nödvändigtvis genom bloggen utan för min fotografering också. Men sen vet jag att det finns de som är överlyckliga för att få uppmärksamhet från en kompis också.

Men egentligen så skulle inlägget inte ens handla om detta. Utan om något annat. Kanske hur jag utvecklat mitt sätt att skriva. Fast det kommer jag inte ihåg hur jag skulle skriva nu så det får bli en annan gång. Och förresten, om det är något speciellt som gör att ni återvänder hit så skriv en kommentar!

5 kommentarer:

Miss Grimm sa...

Jag läser din blogg för att det är du som skriver :P

f sa...

Jag har märkt att du vill ha mycket bekräftelse på senaste tiden =p Du skriver exempelvis nästan bara om skolan.... =)

Minna Nilsson sa...

Fanny: Hur menar du? Jag får fler träffar på bloggen desto mer olika och aktuella ämnen jag skriver om. Klart jag vill meddela er om att jag fått ett MVG. Dessutom har jag inte en hund, eller träffar kompisar nå mkt eller nå sånt. Skolan och fotograferingen är det jag håller på med... så det är det som syns i bloggen...

f sa...

Men jag tycker att först skrev du bara om hur mycket du hade tränat, räknade varje procent, räknade hur långt, räknade vad du åt etc. Sedan skriver du bara om vad du gör i skolan och vilka betyg du fått. Varför?

Enligt mig, men det är bara vad jag tycker så skriver du ju då inte varierat. Kan ju vara att jag tänker mer på just detta, who knowes.

Jag håller på mkt med skolan men inte syns väl det i bloggen? Inte skriver jag alla mvg:en? Jag vet inte ens om jag nånsin gjort det =s Det är ju självklart ditt eget val om vad du vill skriva om, men varför skriver du det egentligen?

Det är hur jag uppfattat det. No harm.

Minna Nilsson sa...

jamen jag menade att ju mer varierat jag skriver desto fler träffar får jag - men jag är ju inte bara ute efter träffar utan efter att skriva sånt som berör mig just nu också. Ibland är det träningen och då skriver jag om träningen, ibland är det skolan. Och sen kan man ju kolla på inlägg/vecka. Du skriver kanske 1 i veckan, om ens det och då blir det ju om större grejer, jag skriver ca 4 om dagen och d blr det helt klart mer oviktiga grejer som tas upp också!