Besök även min hemsida: synvinklar.se
Där finns priser för fotografering och portfolio med mina bästa bilder.

onsdag, april 30, 2008

Om att skriva lagom och bekräftelsen

Jag försöker skriva ofta och mycket. Fast lagom mycket. För att ni ska orka läsa men ändå känna att det är lönt att läsa. Jag kollar på siffrorna i kanten på bloggen, "hur många inlägg skrev jag förra månaden?". Jag inser att det är dumt att göra så. Men ändå, jag gör det. Jag sitter och funderar på vad som ska ge mig fler läsare. Vadå, om jag inte skriver för min egen skull? Jo, det gör jag, till hundra procent. Men inte bara för att jag ska ha minnen av vad som hänt. Inte bara för att jag ska slippa ha en almanacka att skriva upp saker i. Utan också för att få bekräftelse. Bekräftelse genom era kommentarer, genom besöksstatistiken.

Är inte alla så? Hur blyga och tillbakadragna vissa än är, så vill de ha bekräftelse på något sätt. Vill känna att de också finns och gör något trevligt för någon annan. Jag tror alla är så mer eller mindre. Jag vill vara som Anna, Nevnarien eller Blondinbella. Att en stor del av Sverige vet vem jag är. Inte nödvändigtvis genom bloggen utan för min fotografering också. Men sen vet jag att det finns de som är överlyckliga för att få uppmärksamhet från en kompis också.

Men egentligen så skulle inlägget inte ens handla om detta. Utan om något annat. Kanske hur jag utvecklat mitt sätt att skriva. Fast det kommer jag inte ihåg hur jag skulle skriva nu så det får bli en annan gång. Och förresten, om det är något speciellt som gör att ni återvänder hit så skriv en kommentar!

tisdag, april 29, 2008

nr 501 är ett mvg!

Mitt 500:e inlägg blev det förra, det med videon, så nu kommer mitt 501:a. Och i det tänker jag skriva att jag fick MVG i svenska a!!! Jag är så himla glad! Och allt gick jättebra och trots att jag darrande som ett asplöv så gick det superbra! Jag frös som fan och var supernervös så sen när jag skulle skriva så bara snubblade jag hit o dit o skrev jättelångsamt! Men ändå så sa läraren att jag skrivit jättefort haha.

OMG. Var är fusket!?

Helt jävla sjukt. Den som ser "fusket" får fan skriva det till mig. Snart börjar jag ju tro att "Neros" från PainKiller Jane faktiskt existerar...

Acceptans eller inte - om alkohol

http://www.aftonbladet.se/foraldrar/tonar/article2362494.ab Läste den här artikeln på aftonbladet nyss. "Det gäller också att vara tydlig med att man inte accepterar att tonåringen dricker alkohol." Jag håller inte med om allt i den här artikeln men jag kände att jag ville skriva av mig lite ändå.

Jag anser att mina föräldrar gjorde rätt till 100% på den biten för de ljög inte för sig själv och inte för mig. De visste att det blir alkohol och sa att dom inte tyckte om att ungdomar dricker men att om jag är på fest så vet dom att jag antagligen kommer att dricka något. Och om jag ville bli hämtad så var det bara att ringa.

Sen har jag aldrig varit någon fest-människa men det som de gjorde helt rätt i vilket fall som var att de sa "vi vet att du antagligen kommer att dricka, men vi hämtar dig gärna ändå om du vill bli hämtad". Och sen poängterade dom vikten av att bara festa med sådana som man visste skulle ta hand om mig. Mina föräldrar får inte många rätt av mig, men det här uppväger nästan alla fel dom gjort.

Jag såg på klassfesten i nian att inte många andra hade föräldrar som gjort samma sak. Snarare var det "vi slår dig gul o blå om du kommer hem full" som gällt. Och det ser ju jag i alla fall vad som fungerar bäst. Så du förälder som läser detta: Berätta för dina barn att de får komma hem fulla, berätta för dom att du vet att det antagligen blir alkohol. Och sen spelar det inte någon roll om du accepterar dina barns drickande eller inte, för de lär göra det ändå. Men genom att finnas där för dom så ger du dom ett ansvar för sig själva och det kanske kan förhindra ett eller annat dumt alternativ. Som att sova i en snödriva på Lucia för att de inte vågar komma hem fulla.

Dèja vú (hur stavas det?!)

Nu sitter man här med munta om mindre än 4 timmar. Om 4 timmar så kommer muntan antagligen vara över. Då ska jag visa att jag vet vad ett referat är, jag ska prata om styvsyskon och nya familjemedlemmar, jag ska visa att jag kan min grammatik och jag ska visa en hel drös annat. Men sen så är det inte mer svenskaarbete på ett tag. Ganska skönt faktiskt. Men istället blir det Last Chaos i eftermiddag och (trippel-dèja vú fick jag nu...) sen blir det väl nå annat senare ikväll.

Men dèja vú då. jo jag kollade ner på pappret och jag inser att jag skrivit exakt den meningen innan och precis på det sättet med halva meningen i kanten. Jag har blocket på ett spec sätt och jag sitter och skriver på bloggen nu. Jag tror dessutom att jag fick någon dèja vú-känsla sist också.

måndag, april 28, 2008

Fullspäckat med massvis av vänner!

Nu har jag inte haft tid att skriva på hela dagen. Ganska skönt att vara så upptagen ändå på ett sätt. Morgonen började i alla fall med toalettbesök sen frukost sen tvätt sen okq8 (inget cykellås) sen hem o tvätt o hämta ut pengar o sen grans o sen emma o sen hem o fota emme o sen lastchaos o nu skolarbete o bloggar.

Som Karin säger: "bloggar är ett stort hinder när man har skolarbete att göra...". Emme blev i alla fall fotad och det var mkt trevligt att få några kläder fotade. Fast jag insåg ett stort problem: Jag har inte tillräckligt med bekanta som har mindre storlekar än jag för att täcka upp alla de stilar som jag har kläder för. Så... Bella, du kommer få vara offer för alla stilar i princip för du är som en stilkameleont!

På grans så träffade jag Emma o Nina först. O sen skrämde jag Gabbi ordentligt när jag höll för ögonen på henne. Jag kan inte hjälpa det, vissa tycker säkert jag är barnslig men jag tycker det är så kul! Och Fanny o Emmi. Och Angelica träffade jag ju också, trevligt trevligt. Vi har ju inte träffats sen 30:e oktober! Och ändå går hon utanför vår lägenhet varje dag. Skandal. Hundprat som vanligt blev det i alla fall. Sen blev det tre timmar hos Emma o Nina. Fast Nina skrev nå Engelska B-prov så hon avr inte där så länge, och när hon kom så kom Sara också. Trevligt trevligt! Och sen träffade jag ju Anna också, precis när jag skulle cykla iväg.

Last Chaos, för er som inte vet vad det är så är det typ World of Warcraft fast gratis. Ikväll har jag varit healer, och jag gjorde mycket bra ifrån mig fram tills spelet började lagga, då var det inte så trevligt längre. Men det är i alla fall superkul och du kan ladda ner det här, dock krävs det att du är medlem (gratis, kostar inget det heller...).

Nu tycker älsk jag ska sova. Och jag tycker jag ska skriva klart om "De underbara styvsystrarna". Och grammatiken och allt annat svenska-grejs.... Godnatt kära vänner och tack Nevnarien som länkade!

söndag, april 27, 2008

Några timmar på storheden

Gaah, fick ju värsta skräckistankarna från Bellas o Angelicas kommentarer på förra inlägget! Jag vill inte ha tandställning, för då vill dom säkert fixa till mitt korsbett också. Och jag säger bara en sak, hur raka och fina tänder jag än får av det- herregud vad sne jag kommer se ut! Mitt korsbett är ju inte så himla farligt så det rättades aldrig till när jag var liten, men alltså jag ser helsjuk ut när jag flyttar tänderna så det blir rätt. Herregudars.

Men för att återkomma till affärerna, ett något trevligare ämne, så for vi direkt efter jag skrivit förra inlägget. Så det blev ingen promenad utan en tripp till Storheden istället. Och myrorna hade inte öppet - gissa om jag var arg! Så först blev det ÖB, lite nya galgar och diskhandskar där. Sen Willys, 400 spänn mat och nu har vi jasminris så det räcker året ut. Kan man ju tro, men de som känner mig vet att jag älskar jasminris så jag kan väl vara glad om det räcker över sommaren! Sen blev det Rusta och där inhandlades fler saxar så nu kanske man kan hitta en sax i köket när man behöver en. Av någon konstig anledning är de jämnt på toaletten när man behöver dom. Och sen blev det Jula där det inhandlades krokar till mina halsband. Så på onsdag så ska jag ta itu med garderoben. Eller ja tisdag 1430 för då lär väl betygsdialogen vara slut. Skohyllor ska upp, halsbandshängare ska upp, hyllor till parfymer och mycket annat ska in. Så det blir intressant att se hur det blir sen. Och var alla kläder ska ta vägen. Men som sagt så ska jag ju sälja en del så man får väl se hur mycket som finns kvar sen!

Den hemska tandfén

Påminner lite smått om min tävling till att börja med. Vinsten är alltså ett halsband plus en hemlig sak. Jag tycker det är kul att så många svarat redan! Dock saknar jag några som jag tror läser bloggen regelbundet. Fast ni kanske inte vill ha halsbandet i och för sig...

Men jag överlevde natten i alla fall. Trots min knäppa drömmar. Jag drömde sist av alt att jag var i Tureholmskyrkan i Sösdala och skulle se på något, kommer inte ihåg vad, och så var det fullt överallt, jag fick inte sitta nånstans! Så då gick jag ut och tjurade och sen blev det nå äventyrsbana och så tappade jag en tand. Och sen satt en sak liknande en trollslända fast i mitt öga och sen när jag gapade så satt en likadan där på en tand och då drog jag ut tanden med tandkött o allt. Så jag vet inte riktigt vad drömmen betyder men nån snäll tandfé var där i alla fall inte.

Till saken hör väl detatt jag, 17, 5 år fortfarande har mjölktänder. Hur det kommer sig vet jag inte men jag ahr fyra eller fem kindtänder som jag inte tappat. Så min f.d. tandläkare frågade jämnt om de var lösa och jag sa näe.... Jag tror det kan ha att göra med att jag, vid nio års ålder, slog framtänderna i backen och kroppen därför behåller alla tänder den kan. Eller att jag slog sönder nåt viktigt så kroppen stannade upp med att "tillverka" på de nya tänderna. För jag har alltså tänder under dessa som jag ska tappa. Knäppt. Vem vet, jag kanske tappar dom när jag fyller 30 eller nåt?

Men nu ska jag o Niklas på promenad bort till affären. Sen bär det av till Lule och Storeheden. Myrorna, jag säger bara Myrorna och mina ögon riktigt lyser!

Rädda mänskligheten!

Klockan är jättemycket, jag har inte fått gjort ett skit det senaste dygnet och det värsta är att jag aldrig kom iväg till affären - och affären öppnar inte förrän 1200 imorgon. Jag har haft ganska "trevlig" mens senaste halvåret, ingen märkvärdig mensvärk och absolut ingen jättejobbig mensperiod på något annat sätt. Nu straffas jag. Nu straffas jag som bara den, har haft jätteont idag och jag tycker inte att jag gör något annat än springer på toa. Detär alltså 12 timmar kvar tills affären öppnar, jag måste gå de 3 kilometrarna dit OCH hem (det är lika med 6 kilometrar), och jag har bara två tamponger kvar. DET ÄR KRIS om något. Kan inte nån jävel dra sig ut hit i ingenstans (norrfjärden, piteå, norrbotten, sverige) och dumpa ett gäng tamponger? Helt storlek plusplusplusplus och helst inom de närmaste åtta timmarna. Please! Din gåva kan rädda mänskligheten. not. Men det känns faktiskt så. Herregud.

Edit, 2 min senare: Okej, jag hittade en till. Ni kan stoppa in vinterkläderna i garderoben igen och luta er tillbaka i soffan. Katastrofen avblåst. Nästan åtminstone. God natt.

lördag, april 26, 2008

Efterlysning!

Ja, nu har jag skrivit två inlägg på min säljssida: http://minnassaljsida.blogspot.com/ och så har jag rensat bort alla mina andra bloggar. Så angelica, nöjd nu? Nämen allvarligt talatså har jag inte riktigt velat skiljas från dom, jag har velat spara inlägg o kommentarer och sådär, men nu finns dom inte längre. Borta, poff, abra kadabra! Men det känns skönt. Skönt men tomt.

Men det jag egentligen skulle skriva var: EFTERLYSNING AV MODELLER i piteå-luleå-området! Grejen är den att ni ska ha typ storlek 36-38 och ni ska gärna kunna ta er till piteå så jag slipper åka med kläder, smink, accesoarer, kamera, stativ, dator till luleå. Så alla som kan ta sig till piteå är välkomna, även om ni bor i australien, då är ni till och med extra välkomna. Jag kan tyvärr inte ulova någon lön, kanske att ni får någonting i efterhand, det beror på hur bra det går. Men självklart får ni använda alla bilderna jag tar på er! Lägg ut på bilddagboken, eller vad som helst (dock ej facebook...), använd dom till din portfolio.... Skriv en kommentar här till inlägget hur jag ska nå dig och när du kan (tre dagar så jag kan välja...) så kontaktar jag dig!


Om att göra ingenting

Sitter här och gör... ingenting. Ska nog installera nyaste msn. Kanske. Har fått 7 kommentarer hittintills på tävlingen. Ska bli kul att se hur många det blir... Har dessutom mutat mina två favoritbloggerskor, eller ja två av dom rättare sagt, att slänga in lite smygreklam. Den ena har svarat ja, men den andra har jag inte fått nå svar från än... Hoppashoppashoppas!

Sitter och hjälper Helena med sin blogg - jisses vad jag måste vara kass på att förklara vissa grejer, haha. Men det är helt okej, man kan ju inte vara bra på allt! Jag har en viss förmåga att säga vissarejer när jag menar nåt synonymt... och det kan bli lite problem då och då... Tur att det finns printscreen och paint i alla fall!

Niklas, Jimmie o Patrik spelar nå biljardspel som kallas "Nummerboll", fattar nada. Verkar helt ologiskt, å andra sidan så lyssnar jag ju inte hellerpå dom riktigt haha. [Kratasch!!] & sen "brutalt" (sagt med tonårsmörk stämma) säger en hel del om hur detlåterhär inne. Och s¨får man inte glömma "är det jag nu?", "har du trean där...hm...".

Det finns bara ett sätt...

...att stoppa dom! I munnen, haha

Jag älskar Ahlgrens sursöta bilar. Mums! Jag vet att bilden inte är sådär jättebra men jag har pms och har verkligen inte alls nå tålamod med varken photoshop eller nån jävla kameraskit som bara bråkar...

Tävling: 500 inlägg ska firas!!!



För att fira att jag snart skrivit 500 inlägg (efter detta såär det endast 10 inlägg kvar!), sålottar jag nu ut ett halsband, värt 79 eller 89, kommer inte ihåg vilket. Helt oanvänt! För att vara med och tävla så vill jag att du skriver i kommentatorsfältet hur du hittade hit från början, alltså första gången du läste min blogg, hur hittade du den? Glöm inte att skriva dit ditt namn och bloggadress (har du ingen blogg funkar det med mejl också). Jag räknar med att ha skrivit dessa 10 inläggen tills på onsdag, så ni har alltså till 1 Maj 10.00 på er att skriva varför ni läser min blogg.

Men, som om inte detta var nog, så följer en hemlig present med... Den presenten är inte bestämd än, men värdet kommer nog ligga mellan 50 och 100 kronor! Så, genom att delta så är du med i en tävling med vinster på ett värde mellan 120 och 180 kronor!

Du betalar självklart inte frakten utan den står jag för (om du bor i Sverige). Alltså är det helt gratis att tävla och så länge du bor inom Sverige så betalar du ingenting. Bor du utomlands så måste du tyvärr betala den extra kostnaden som det blir att skicka utomlands.

fredag, april 25, 2008

Triss i svanar

Klicka för större!

Ja, jag fick alltså lite bråttom innan, vi skulle till Patrik ju. Men nu är jag här så nu kan jag skriva klart inlägget. Hoppas någon ser det i alla fall, haha! Men jag o älsk har spelat pingis nu, gick ganska bra för min del efter jag o älsk hade bytat racket. Då fick jag in en hel del trevliga träffar!

Men svanarna i alla fall: Vi har ju en grupp på fyra fem svanar som brukar flygga utanför vårt fönster, så exakt så man nästan kan ställa klockan efter dom! kvart över nio flyger dom mot hamnviken och kvart i fem flyger dom åt andra hållet. Nu har dom gjort det i en vecka och jag tror jag skulle sakna ljudet av dom ordentligt om dom inte skulle göra det. Imorse så låg jag faktiskt och väntade på att höra dom... Jag tycker att svanar är helt magnifika, de är liksom symbolen för allt vackert i vår värld. När jag var mindre så brukade vi åka och fiska i bosarpasjön och där fanns två svanar som de hade döpt till Gunde & Marie Svan. De kommer man ihåg väldigt tydligt...

Sneakpreview

Liten förhandsvisning av dagens bilder...


Det blev inte en joggingrunda (förvånad, någon?) utan det blev en cykelrunda. Med kameran. Och i kväll blir det nog plugg. Så det betyder att jag fick en del gjort idag i alla fall. Cyklade en mil i alla fall.

Det får bli helt enkelt.


Äsch, jag drar ut o springer. Det får bli så helt enkelt.

Why are Sundays so special?


En intressant grej förresten - flest kollar in min blogg på söndagar. Varför just söndagar egentligen? Även om inte alla söndagar toppar så är besöksantalet ganska mycket högre då. Knasigt...

Bild från Bergkvara. Dock är den inte tagen på en söndag. En torsdagsmorgon skulle jag tro...

Orkeslös eller beslutsångest?

Ida g känner jag mig riktigt, riktigt rastlös... Jag vet vad jag vill göra men ändå så... orkar jag inte, det känns för jobbigt. "Tänk om det inte blir bra då?"-, "Tänk om jag inte lyckas"-tankarna leder till "Jag-orkar inte misslyckas"-tankarna. Jag vill fota mina smycken, jag vill starta upp en webbtidning, jag vill bli klar med min hemsida, jag vill plugga tyska, jag vill plugga matte och svenska också, jag vill fota mina vissna blommor, jag vill så mkt!

Jag vill städa mitt rum och så vill jag diska, jag vill fixa fint i hallen och så vill jag fixa på toaletten. Det är så dumtdumtdumt, att vi har hårde betongväggar här som vi inte kan borra i. Jättedumt är det, verkligen. Ett under att vi fick upp både handdukshängaren och toarulleshängaren igår. Jag vill fixa ett skoställ, jag villl fixa nånstans att göra av mina smycken. Jag vill dammsuga och diska. Jag vill städa bort från min fotohörna så man kommer till där. Åhhh... jag villvillvill.

Såg förresten några avsnitt av Women's Murder Club igår. Kollar ni inte på det så gör det! Det är något med den här serien som gör den annorlunda jämfört med alla CSI-serierna. Kanske just det att det är fyra tjejer som hjälps åt. Kanske just det att Lindsey Boxers ex-man är chef över henne, kanske alltihop. Men någonting är det som gör den speciell. Kanske just det faktum att man satt fyra kvinnor i centrum, utan att någon av dom har någon superhjälte-kraft. Ingen av dom är chefen, ingen av dom är bäst på det dom gör. Utan alla är helt vanliga och tillsammans blir dom bra, för alla bidrar med någonting! Så är det nog... Alla bidrar med någonting och allting bidrar till en grymt bra serie!

Tävling hos Anna!

Garderobsgrubbel-Anna har en tävling, men just nu är huvet slut på idéer så jag länkar här så kommer jag väl ihåg den! Slutar på söndag 20.00!

http://pyttis.blogg.se/1209062000_today_im_wearing_this.html#comment

torsdag, april 24, 2008

3 vaddå??

3 Favoriter!

Internetsidor:
Mja, om man ska gå efter de jag checkar oftast blir det dessa tre
1) aftonbladet.se
2) bilddagboken.se
3) athena.liber.se (det är där allt mitt skolarbete finns)

Bloggar:
Herregud, bara tre...
1) Hanna Fridén
2) Anna
3) Sandra Hansson (mer känd som Citronmuffin)

Prylar:
Den här var ju lätt i alla fall :)
1) Kameran
2) Datorn
3) Öronpluggarna (mina blå popcorn är bäst!)

Länder eller städer:
jaha, som jag vill åka till eller som jag varit i eller..? Det blir som jag varit i, också får det bli städer.
1) Kalmar
2) Stockholm
3) ehh... kommer inte på nå här så det får bli vilket land jag helst vill åka till: Nya Zeeland

Hobbies:
1) Fotografera!
2) Design
3) Vara utomhus

Hemsidegrejsande

Jag mejlade läraren, förklarade att jag inte klarade fler betygsdialoger denna vecka, och satte mig med hemsidan istället. Så nu finns den halvfärdig uppe på http://medlem.spray.se/estetflickan/! Trevligt trevligt. Nu ska jag snart se Women's Murder Club och käka nå gott... hmz... kotlett kanske? *mums*

Vill bara skicka iväg ett litet bloggsmajl till tjejen som förgyllt min dag: Anna [pyttis.blogg.se]

Gul ram på skärmen

Just nu är min skärmram fylld med gula lappar. post-it-lappar till förbannelse. "Att leva med skilda föräldrar", "Att känna skuld", "1400 Skype" & "Vilka ingredienser gör den till en tidlös historia & en klassiker" är bara några lappar. Ty här ska pluggas till muntan imorrn. I engelska hade jag ingen större chans på MVG, men det har jag nu så här ska pluggas. Om man räknar snittbetyg så ligger det på 16.1 eller 17.0 beroende på hur man räknar. Igår tyckte ju Bert att jag hade varierande betyg. Det är ännu värre nu. G- till MVG. Hela skalan nästan. Men jag tror verkligen att mitt föredrag kommer bli i minst VG+ kvalité, säkert MVG-kvalité också, så det höjjer ju. Sen ska jag plugga på referat och blahablaha. Men först ska jag på toaletten och sen ska jag dra ut bordet på balkongen, ty nu är det vår för det har jag bestämt!

Existensminimum

Om du hädanefter inte kan styrka din existens med t.ex. en bloggadress eller med ett namn så kommer du bli raderad från kommentarsfältet. Så många kommentarer får jag inte så att detta blir nå hästjobb men jag gillar inte anonyma kommenterare.

onsdag, april 23, 2008

Ingen ungjävel här längre

Jahapp, så var ännu en munta över - med ännu ett VG. Jag har verkligen sänkt mig sen högstadiet, då var jag MVG-ungjäveln. Men nu är jag bara en VG-unge. Eller ja, jag är ganska nöjd med det också. Så länge jag får tillräckligt med MVG för att väga upp mina G så att säga. Engelskan gick *host* superbra *host*. Nämen efter 25 minuter så insåg jag att jag hade missat realian, så ja. Jag kunde uppenbarligen väldigt mkt ändå, för han tyckte jag kunde grymt mkt ändå! Och VG på läsningen och på översättningarna och... Ja, allt annat. Sen tyckte han att det var konstigt att jag svängde så mkt i betyggen på uppdragen, två g, två vg och ett mvg. Jag förklarade att jag tagit en tripp ner till Torsås för att fixa grammatiken och då förstod han det. Slutbetyget var i alla fall VG som sagt. Trevligt.

ofrivilligt uppehåll


Nyss insåg jag att jag inte har fotograferat någonting på en vecka. Sp här länge har jag inte varit utan att fotografera på hur länge som helst. Sitter och funderar men det måste vara ett år sen jag var utan att fotografera på så lång tid. Hjälp jisses.

13 minuter till munta. Hjälp jisses.

tisdag, april 22, 2008

Joggingtur i härliga vårvädret!

Idag lyckades jag med något av det som jag trodde skulle vara mest omöjligt i mitt liv just nu (inte att få mvg i engelska alltså). Jag lyckades jogga mer än 50 meter. Mer än 100 meter. Jag lyckades faktiskt jogga 4500 meter. Fyra och en halv kilometer alltså. På 40 minuter. När jag kom hem var jag helt slut och hade börjat må lite småilla, men jag avr grymt impad över min insats. Jag frågade var klockan var och inte förräns 10 minuter senare insåg jag det: Jag har joggat i över 40 minuter, inte fyra, inte tio, utan fyrtio minuter. Första joggingpasset som var seriöst på säkert ett år, och jag bara joggade på. Helt jävla fantastiskt var det! Wow! Yaaey!

Dessutom har bästa Ann och bästa Sture sagt att jag borde få en ny muntatid i matte!!!

Det har som blivit vår här också nu (om man bortser från 15 cm snö på varenda gräsplätt) så det är superhärligt!

Att googla upp dota-board

Det finns ett visst nöje med att google antingen sitt, eller andras namn på google. Om man googlar mitt kommer bl.a. min spray-sida upp och sen några okändisar som har samma namn som jag. och mina hemska schackresultat. Dock hamnar dom längre och längre ner för varje gång moahaha. Om man googlar andras namn så får man resultat ibland, ibland inte. Om jag säger såhär: Det här är första gången som jag får upp en riktig träff på en viss persons namn (annars har det bara varit okändisar) och var hittar jag honom! Jo på en spelsida: dota-board.com. Vissa förändras aldrig...

Fan helvetes jävla skitvg.

Jag vet ju att jag kan. Men så jävla lätt är det inte när man är skitstressad och allt gubbjäveln vill ha är ett snabbt svar. Den som har mvg i matte behöver inte vara den som svarar snabbast. Jag fick inte ens visa vad jag kunde på de svårare uppgifterna. Helvetes jävla skitskitskit. Helvetes jävla fittkukskitbläurkvg. Faan. Jag vet ju att jag kan. Jag vet ju. Men skitjävelsgubben ville inte låta mig visa det. Faan. Huvudsaken är för fan att jag kan komma fram med rätt resultat, inte i helvete att jag kan svara på två röda med sånt osm andra måste skriva ner på papper först åtminstone. Faan. FanfanfanfanFAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN.

Betygdialogen

för en timme sen hade jag panik över att camen inte funkade. Nu har jag panik över att jag inte vet vad jag gjort i förra uppdraget. Och det är bara 67 minuter kvar tills betygsdialogen ska börja. Andas lugnt tänker jag. Du måste äta nånting tänker. Frukost är viktigt tänker jag. Men allt min kropp vill är att fixa det här mvg:et och därför sitter kroppen kvar, struntar i allt som har med mat och förberedelse att göra, bara kroppen fixar det här. Kanske man borde äta något ändå? Måste plugga matte, bara 66 minuter kvar nu!

måndag, april 21, 2008

Shoppingtur med Niklas


Cykeltur in till stan, härligt! Köpet blev solglasögonen i mitten (vists är jag tuff där, haha) och det röda linnet och kjolen och lite annat. En sak är säkert, det där rutiga linnet från h&m är det inte meningen att jag ska ha. När det såldes i affären, så var det 1) för yrt, 2) lite för stort, när det säljs på second hand så är det 1) retfullt bra pris (20 spänn!) 2) för litet....

Solglasögonen kostade 20 spänn, linnet 20 spänn, kjolen 30 spänn. Mumsiga priser eller hur?!




Provade förresten den här klänningen i hässleholm, helt jävla kär i den blev jag! Men det blir väl samma sak med den, jag köper den inte när det är i affären för den är för dyr och om 2, 3 år så komemr jag hitta en sån på second hand i ett nummer för litet... hahahahaha. not.

ang msn.byte@hotmail.com

Svar på en kommentar, antar att det är fler som undrat...

"du menar alltså att du bytte msn pga en person på kontaktlistan som du inte ville ha att göra med lr vad ?"
Ja, jag bytte msn pga en incident igår. Det var dock en incident av många. Men de flesta av dessa incidenter skulle jag kunna leva med, men det som hände igår gjrode så att bägaren rann över så jag skaffade mig en ny msn. Det är ju trots allt kanske dags att rensa bort lite gamla folk som man ändå aldrig har kontakt med. Har funderat på ett byte länge men inte känt det helt nödvändigt och igår så rann bägaren som sagt över och ja, byte blev det.

söndag, april 20, 2008

Jag har varit duktig och ska vara duktigare

Ehh.. tyska ja, sådär gick det. Men msn:en funkar toppen och nu har jag laddat in låtar på älsklings kort och ska käka och sen ska springa springa springa. Så långt jag orkar. Vilket lär bli typ 50 m, but who cares?

Nån tjej hade glott in på min bdb idag och ja blev lite surprised. Nån hässleholmare som uppenbarligen kände nån jag känt väldigtväldigt väl, men ändå. No clue about the girl? Jag har dessutom varit duktig och laddat upp typ 40 bilder på bdb :D

Msn.byte@hotmail.com

Jahapp då har man bytat msn dådå. Tur att man inte hade så himla många kontakter att flytta över. Men att behöva byta msn pga ett ex, det är fan jobbigt. Har du inte fått min msn så skriv en kommentar så lämnar jag över den till dig!

Nu är det tyska som gäller så hejs.

lördag, april 19, 2008

Hallå!? Privatliv, tack!


Jag kan slå vad om att de stackars fåglarna i Dalskärs hamn tyckte det. Men, jag älskade den vackra hamnen i Bergkvara och i sommar komemr det definitvt bli ett besök uppe i Torsås för att hälsa på Angelika och fåglarna i hamnen och en tur till Öland... och ja alltihop!
Men nu sitter jag o redigerar bilder. 18 seriösa plus den här. Och nu ska jag gå o laga mat.

Igår mådde jag förresten pyton. Riktigt riktigt dåligt. Det började med att jag åt majs i förrgår, det tyckte inte min mage om så toabesök avr 5:e minut blev det. Sen började jag frysa, och sen frös jag ännu mer samtidgt som det gjorde ont i bröstkorgen. Sen började det göra så ont att jag inte kunde andas utan fick anstränga mig jättejättemycket för att kunna andas. Efter två samtal och en spya senare så mådde jag så pass bra så jag kunde somna. Imorse mådde jag bra men det gjorde fortfarande ont så idag blev det akuten. Så nu har jag alltså två alternativa lösningar. 1) Panikattack & 2) Kommande infektion. Jippi säger jag bara. Jippi.

fredag, april 18, 2008

Vänja mig


Jag har börjat göra det. Vänja mig vid tanken på all snö. Jag har till och med gjort en deal med Niklas - han får lana i helgen mot att jag får gå hans minneskort till telefonen, nu ska jag på med löparskorna och hörlurarna och ut i det vackra vinterlandskapet. Ni hör, jag har till fullo accepterat mitt vinteröde.

Deprimerande


Snö. I massor.

Gomorron


Fördelen med stockholms station är den att man slipper köpa tidningar, eller att man kan köpa vilken fototidning man vill. Grejen var ju den att högen tidningar på bilden är helt gratis, inte en spänn har jag betalat.
"när hjärtat slår så betyder det att man är frisk och levande" eller vad sägs om "man ska inte plocka blommor på tågrälsen, det ska man göra i trädgården eller utomhus". Det sitter en unge så 5-6 år framför mig. En unge som inte kan hålla käften, men det gör inte så mkt för hon är väldigt underhållande haha.

torsdag, april 17, 2008

eller hur vah? vad?

Äh va fan, nu får den här jävla datorn gå o dra nå gammalt över sig. Tråkig som fan och inget finns att göra. Bläbläblä... Menmen, tvätt ska ju hängas o allt sånt där. Eller ja det ska väl vikas, inte hängas. Känner mig jättekreativ men 1) jag kan inte rita 2) jag har inte mitt cs3 här och raw-konverteraren i elements 4 är hemskt dålig i jämförelse. Jag kan ringa Karin, men vad ska jag säga? Dålig idé. Angelika då? Något bättre idé. Sean? Sämre idé. Niklas? Han lär få sår i öronen när jag väl kommit på tåget, stackarn. Man kan ju fan inte ringa o prata med folk när man inte gjort nåt. Gått barfota i gräset? Jamen det kan man ju lika gärna smsa. Herregud, vad jag har tråkigt. Blahablaha. Städa - eller inte. Ja just det, skulle ju ta tvätten. Men sen? Voffsepromenix? Kanske. Ska ju ut o röra på mig ändå. Kanske bra idé. Kanske dålig idé. Kanske rita? Men jag är ju inte så bra på det... Men öva då! Men ja kanske... eller inte. Gaaah.

Spoooooooky

Är lite arg (underdrift) så jag känner mig mycket kreativ (överdrift) så här kommer en av gårdagens bilder som jag tycker blev superbra!

24/7 redigering

Okej, jag inser att det lär ta tid att gå igenom den här högen - fyra klara, 708 kvar att gå igenom. Herregudars. Förresten, kanske lite småintressant med tanke påa tt jag skrev att jag inte förväxlar bilderna nu med nya numreringen (se föregående inlägg...). Så hur gör jag då för att inte förväxla redigeringarna med de nya?
Jo, till att börja med så sorterar jag in alla bilderna (från kameran) i mappar med denna namngivning (månadsnummer, 2 siffror) Tvåsiffrigt datum Månadsnamn. (Ex: "(04) 13 April") Sen när lägger jag alla bilder som jag överhuvudtaget rört i en ny mapp - "(04) 13 April fix" - och sen lägger jag till en bokstav och ev en siffra efter namnet:
Om bilden heter "DSC_9876" från början så blir det såhär:
sparat om till jpg (jag fotar i raw): DSC_9876
småfixat färgerna, inte så att det syns tydligt: DSC_9876
lagt till copyright: DSC_9876 c
svartvitt: DSC_9876 bw
sepia: DSC_9876 sepia
(fantasin tog slut här dåja...)
ändrat färgerna så det syns tydligt, lagt till, tagit bort etc...: : DSC_9876 fix

Och om jag nu gör detta på olika sätt med samma bild så blir det alltså "DSC_9876 fix 1" eller om jag gör både fix och c så blir det "DSC_9876 fix c".

Milleniepanik!

Jag är en jungfru som säkert en hel del vet. Och dom ska ju vara organiserade och sån där skit. Och ordningsamma och allt ska vara på sin plats och... ja ni vet. Sån är inte jag riktigt. Men jag har börjat inse att jag gillar när saker har sin plats, även om saken nu ligger på golvet och skräpar så har den en plats som jag kan lägga den på. Och speciellt mina foton, ordning och reda, pengar på fredag. Om det nu bara vore så väl. Men i alla fall, innan när jag hade min gamla kamera så hette bilderna IMG_001, IMG_002 osv. Och när jag hade tömt kortet så började kameran om på IMG_001. Med min nya kamera så har jag istället DSC_0001, DSC_0002 och när jag tömt kortet och stoppar in det igen så fortsätter det på DSC_0003. Toppen allt är jättebra och så länge jag inte döper om bilderna så förväxlas dom inte. Trodde jag. Gissa om jag fick panik idag och trodde att jag råkat nollställa nånting när bilderna visade nummer såsom DSC_0077! Jiiisus vilken chock jag fick o panik och hjälp o herregudars och gudinnan hjälp mig nu! Sen stoppade jag tillbaka kortet i kameran (hade det i datorn när jag upptäckte det) och tittade på bildnumrena, både de på skärmen och de på kameran. Helt plötsligt upptäcker jag DSC_9999. "Jisses, tiotusen bilder, nästan i alla fall!!!" Och då går det upp för mig... Kameran börjar ju om på noll... DSC_10000 finns inte utan det blir istället DSC_0000. Kände hur "milleniepaniken" försvann (syftar på att folk undrade om deras datorer skulle klara millenieskiftet). Och nu sitter jag här och andas ut. Och vet ni vad? tiotusentvåhundraåttiosju bilder har tagits av min kamera när den varit i min ägo. Och här kommer två av mina senaste verk. Eller ja, två av dom som har blivit tagna de senaste tre veckorna:


onsdag, april 16, 2008

Kick of

Nå... Slår ni mig?
Skulle anta att de där "Challenger's best" är angelicas, så henne slog jag i alla fall inte - orkar ju inte sitta emd det här i mer än fem minuter...

Tjoheeeeej för mig o hipphippa mig också!

Jag fick ett MVG till!!! På svenskan jippi!
Totalt så har jag nu MVG-, MVG-, MVG, VG+ & G- (Jag klantade till det jävligt mycket på det uppdraget) Så jag hoppas verkligen på ett MVG totalt. Ni ser, det lönade sig att byta skola för på Grans hade jag varit glad för ett VG i Svenska. Och för att inte tala om i engelska, där hade jag varit överlycklig för ett VG. Då kunde jag inte ens drömma om ett MVG, men nu kan jag det! Tjohoooooo

Lay-downs?

Mjaha, idag har jag pluggat tyska och nu ska jag ut o kräla på marken, haha. Har också gjort sit-downs idag. Eller ja dom heter väl inte så men de är som bakvända sit-uos o man tränar samma muskler. Man sätter sig som om man ska göra sit-ups och sen lägger man sig ner så långt som möjligt för att se resa sig igen. Om man vill göra det lite jobbigare så håller man dessuom armen rakt ut (och bytar arm på varannan sit-down). Igår kom jag på att ett mer passande namn hade varit lay-downs, för man lägger ju sig (nästan) ner. Men näe, jag vet inte om det kan missuppfattas kanske ? XD

tisdag, april 15, 2008

EMVEGE

EMVEGE EMVEGE EMVEGEEEEE MVG!

Jaaaa, så jävla glad man kan bli! Mitt första jävla korr-engelska-a-mvg, sjung ut, sjung ut min vän: EMVEGE EMVEGE EMVGEEEEEEEEE! Sjung ut!

måndag, april 14, 2008

Känslan av igenkänning

Nu har jag glömt bort er stackars läsare igen, fy skäms. Men å andra sidan så har jag pluggat järnet!
Nu är Matte B klar i alla fall, dock hade läraren glömt ge mig tider så jag mejlade nyss om det. Svenska A's sista uppdrag (nr 5 alltså) skickades in för några minuter sen, så där väntar också en betygsdialog sen. En betygsdialog som innehåller föreläsning om sykonkärlek. Får kalla kårar av bara tanken, har nästan glömt bort hur man gör ju! Engelska A's sista uppdrag (nr 5 här också) är också inskickat, i fredags, så det får jag tillbaka någon gång imorgon och sen blir det munta på det också. Tack Sean för mvg+:et på förra inlägget!!
Idag har jag varit i den stora farliga staden Hässleholm (inte så farlig men det roligare så) och shoppat loss. Eller rättare sagt, hittat underbar klänning bara för att upptäcka att den ser helt mupp ut om man inte har bh under. Alltså muppöverdel på kläning och kärlek-vid-fösta-ögonkastet-kjol. Och priset var också mupp, 250 spänn är på tok för mkt. Eller ja, kanske inte egentligen, men alltså för en fattig student är det det. Känns som om jag har sagt 'fattig student' på tok för många gånger de senaste dagarna... I den farliga staden Hässleholm satt jag även på bibliotek och gjorde diktanalys. Jag krälade även på marken och fotograferade vid ett tillfälle. Och så såg jag massa gamla klasskamrater men endast en kände igen mig. Kanske för att det var den enda som jag inte brydde mig om att han kände igen mig?
Sen har jag druckit massa thé, Earl Grey har satt sig fast i mitt smaksinne igen. Ni som känner mig lite bättre vet ju att jag de senaste månaderna övergått helt till sucketter, men i mitt Earl Grey ska det vara riktigt socker, så det så. Och idag har jag ätit "två röda med tre bröd"! Alltså har jag ätit hos Pølsemannen. Men, jag är helt säker på att jag betalade tre kronors överpris. men vafan gör det när man får äta röda med bröd!?
Haha stackare, nu blev det ett sånt här långt inlägg igen, bara för att jag inte skrivit på några dagar. Men då kan jag lika gärna fylla på med mer: helgen bestod av gille innehållandes tyska- och matte-plugg och natten bestod av kyla och massa uppvaknande och de två närmsta minuterna kommer bestå av prat med Älsklingen. Sen vet jag inte hur framtiden ser ut...

fredag, april 11, 2008

Korr-resan

Har blivit ombedd att skriva en sammanfattning av korr-resan. Så här kommer den!

Jag ska sammanfatta min resa till Torsås och Korrespondensskolan med en mening, eller rättare sagt en fråga: "När kommer du tillbaka?". Det blev den överlägset vanligaste frågan de två senaste dagarna. Snart, snart kommer jag tillbaka. Det lovar jag!

I två veckor har jag varit (fejk-)platselev på Korr. Två fantastiska, underbara, fenomalt roliga och lärorika veckor. Jag har varvat pluggande med idrott, skratt och min stora passion fotografering. Denna gången fick jag stor hjälp i matte, engelska och tyskan. Nu låter det ju som om jag är där jätteofta, men så är inte fallet. Fallet är däremot att jag tänkte återvända dit, snart som sagt.

Mitt allra bästa minne från Torsås kommer dock inte vara pluggandet, utan de fantastiska bilderna! Men självklart så är jag överlycklig för all hjälp jag fått med skolarbetet. Ikväll ska tre uppdrag skickas in. Allihopa är de sista i respektive ämne (svenska, matte, engelska). Och i helgen ska jag gå igenom mina 388 bilder från veckorna. Photoshop, here I come! Typ. Men för att återgå till skolarbetet så har det bästa för mig varit att få se när lärarna skrivit på tavlan och utmanat mig: "Kan du det här nu? Hur blir detta?". Att plugga på distans är komfortabelt och roligt när man får göra vad man vill, men när man inte kan få vissa grejer till att fungera 100%-igt så är lektionerna toppen! Och all motivation som jag tappat bort de senaste månaderna är tillbaka! Det var ju den förlorade motivationen som var anledningen till att jag åkte ner. Jag tänkte byta skola efter hösten men skulle ner och få lite hjälp så att studiebidraget höll i sig fram till sommaren i alla fall. Och gissa vad! Jag ska inte byta, alla som fått känna på den sanna Korr-andan är fast för evigt (eller ja, åtminstone till studierna är slut).

Vissa saker har varit bra, andra mindre bra men jag kommer definitivt att åka dit igen! De saker jag fann som mindre bra är inte ens lika stort som ett sandkorn jämfört med en elefant... Två underbara veckor är slut, men jag vill återuppleva dom igen!

tisdag, april 08, 2008

Världens tråkigaste rubrik

Nu sitter man vid den här apparaten igen. Funderar på att dra på mig ett par leggings under byxorna o dra ut på långpromenad. Skulle vara jävligt skönt känner jag ty jag känner mig helt gråtfärdig (riktigt varför är jag inte säker på) och en långpromenad brukar hjälpa. Å andra sidan vill jag inte lämna Karin här... Så jag får väl se hur det blir. Först ska jag in på funbeat.se (världens bästa träningssite enligt mig!) och läsa.

Engelskabok-recensionen blev urkass men jag inser att engelska b-kursen nog är mer min grej, mkt läsa och sånt. Sen engelska c har jag inte helt koll på om jag måste läsa men där är mkt skrivande tror jag - inte min grej. Idag fick jag i alla fall superhjälp om hur jag ska göra på tyskan, så det ska jag göra imorgon efter projektarbetspresentationen klockan 0800.

Sen är jag uppe i 37,5 km sen ett tag tillbaka. Fats jag har ju bara haft cykel + cykelväder sen i tisdags så det är sen dess jag cyklat det. Cyklar jag till skolan imorgon också så har jag klarat av mitt cykelmål på 50 km! Det är alltså 7 km enkel väg...

Men oj vad mörkt det blev helt plötsligt... Man kanske skulle strunta i promenaden... eller inte... ja ni känner ju mig så det lär ju inte bli av nu när jag väl börjat tveka haha. Ska föra över lite bilder från min dator till Karins så jag kan lägga upp på bdb. Eller kanske på flickr. Eller oj tvärtom, på flickr och kanske på bdb. Sen ska jag göra engelska. Och sen får vi se hur det blir.

Niklas: När du läser detta så ska du veta att jag tänker på dig något så himla mycket att jag håller på att bli knäpp!

söndag, april 06, 2008

För Katies skull: Om tåg

Så nu har du att läsa Katie ^^

Från tjuvlyssnat.se:
På tåget mellan Mjölby och Stockholm: Bistropersonalen betjänar kvinnlig kund.

Kvinnan: En kaffe med mjölk och en utan.
Bistromannen: Ja, tyvärr har vi slut på kaffe utan mjölk, men går det bra med kaffe utan grädde?
Kvinnan (efter en stunds funderande): Ehm, då måste jag nog gå och fråga min man först!Hon vänder sig om och börjar gå mot kupén.

Men nu är både jag & Katie framme, så det blir nog bra. Matdags nu!

Protest mot min existens

Hela min rygg protesterar högt mot min existens. Eller om det är min sängens (som är hos pappa) existens. Men det är jag som får ta smällen i alla fall.

Idag ska jag fara mot Torsås igen. Stackars Katie är ju redan på väg. Och jag ska bränna över massa grejer på datorn nu medan jag kommer ihåg det. Jag ju knappt 500 mb kvar *panik*. Så jag hoppas att jag får bort mycket nu när jag ska bränna ut massa. Hoppas hoppas det! Klockan 1350 så bär det av mot stan och sen mot Torsås... Uschuschusch...

lördag, april 05, 2008

muterade frukter


Frukter och grönsaker muteras ju hit och dit, så då är min fråga, vilken kombination av frukt och grönsaker skulle se knäppast ut?

fredag, april 04, 2008

Förbränna en mars? Eller citykon?

Sitter och glor runt på nätet som vanligt... Lägger här upp lite länkar om smått o gott ^^

Hur länge ska jag göra "detta" eller "detta" för att förbränna en Mars? Skrämmande mycket!

Johan Glans: "Mu"

ett o 50 o 450 o mattelektion nästa...

450 inlägg. kan inte låta bli att räkna dom. haha.

fest igår för min del, men jag var spiknykter hela tiden. har ju idrott sen idag. o mattelektion nu... så hejshejs!

torsdag, april 03, 2008

Namnsdagsknas

Upptäckte nyss att idag har farfars sambo-särbo namnsdag, på måndag
har mummu namnsdag och på torsdag har farfar och farmor namnsdag. Lite
knas att alla har namnsdag under en veckas tid...

Projektdagen


Idag är det projektdag, ska bli kul o se alla andras projekt.

Idag när jag vaknade fick jag svar på varför jag hade så mot i magen igår. Och nej det var inte träningsvärk.

onsdag, april 02, 2008

...din dumma sill

Tyvärr var det ju första april igår. Så jag var inte alls bäst av alla, typ bland dom sämsta, ungefär som jag hade väntat mig. Mamma sluta läs nu och gå o gör något vettigare! Men det var skoj ändå och 1245 har jag idrott idag :) Längtar!

Har handlat och haft tyska idag. Uppenbarligen har jag för stora krav på mig själv i tyskan haha!

tisdag, april 01, 2008

Bäst, utan protest!

Hade gympa nyss. Eller ja idrott som man säger nu när man blivit stor. Och vet ni vah?! Faktum är att vi hade sån här fysträning, alltså stationer där man gjorde en övning som tränade en del av kroppen och sen nästa stion tränade en annan del av kroppen. Och jag var bäst av allihopa! Jag var bäst av alla tjugoen stycken därinne! Helt fantastiskt jag svävar på moln! Och ändå så var typ alla som gick där bra på det, de flesta sportade på fritiden och så där. Men jag var bäst! Wohoo vad glad jag är!!!!

Fan nu började tinnitusen att tjuta igen >.<

Promenera, promenixa, eller fotografera?

Nu sitter jag här på Korr i Torsås. Lunchen var inte så trevlig, jag menar vem ska man sitta bredvid!? Jag har ju som inga "klasskompisar" här. Inte som man har i en vanlig skola. Katie! kom hit, nu! Men den andra "killen" (30+) som bor på vandrarhemmet är supertrevlig. Skogmästare som spelar fiol! Och sen ligger ju vandrarhemmet superbra till, typ 3 minuters promenad till hamnen. Så igår var jag ute och fotade lite och idag så missade jag bussen så det blev 3,6 km promenad trodde jag. 7,5 km fick jag reda på när jag kom hit. Ojdå, haha.