Besök även min hemsida: synvinklar.se
Där finns priser för fotografering och portfolio med mina bästa bilder.

söndag, december 23, 2007

Jag fick ju i alla fall lägenheten städad...

Och om några minuter är det julafton, fast egentligen så är det ju inte afton i sin egentliga bemärkelse, men namnet på dagen är julafton, så trots att jag, med min knäppa ordfixering inte gillar "förvrängda" ord så säger jag att imorgon är det julafton. Vilket det såklart också är. Den 24 December, tolv dagar efter pappas födelsedag och femdagar innan syrrans, och tolv dagar efter min f.d. bästis och tillika släktings födelsedag och fem dagar före min kusins födelsedag. Alltså en dag i en månad full av födelsedagar som man knappt firar, och speciellt inte detta detta år.Pappas present är kombinerad med julklappen och han ska få den sen, när jag kommer till Skåne. Det är nämligen en specialdesignad present. Min syrra är i Skåne på sin födelsedag och därmed blir hon inte firad av mig. Min f.d. bästis pratar inte med mig och jag inte med henne, alltså ingen present. Och min kusin, han... han blir inte heller firad.

Julafton är för mig en dag då man ska kämpa lite extra för att vara snälla mot varandra. Egentligen bör man ju göra det varenda dag men eftersom mänskligheten är så lat så lär det inte bli så och då får man kämpa extra mycket en viss dag om året. Eller rättare sagt en hel månad om året. December, månaden för att ta det lugnt med familj och vänner och månaden för att visa sin vänliga sida. Tvyärr så blir det sällan så. Man stressar istället och stressen leder till ett mer aggresivt humör för man orkar bara inte någonting. Vissa är som jag och kan inte äta när deblir stressade och då orkar de inte göra det de ska och sen blir de ännu mer stressade och till slut så blir det inte alls en lugn och skön jul. Det blir en jul där alla spyr upp maten de ätit eftersom de inte ätit nånting på en hel månad. Det blir en jul där alla känner sig pressade att hitta på saker med vänner och familj trots att alla egentligen vill sova. Är det värt det? Tydligen. Det är ju så år efter år efter år. Men, inget som inte för något bra med sig. Jag fick ju lägenheten städad och de flesta lådorna uppackade.

2 kommentarer:

angelica sa...

Ehm, men det är ju en helt naturlig fysiologisk reaktion att inte vilja/kunna äta av stress ?

Minna Nilsson sa...

Mja, jag vet då inte det... Mamma hon äter när hon stressar, typ alla jag vet äter när dom stressar... inte jag dock. Möjligtvis inte du heller...